Alkon elokuun myyntitiedote. Raikkaus ja keveys ostokriteereinä.

Alkon myynti laski elokuussa 4,5 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen.

Alkon litramyynti laski elokuussa 4,5 prosenttia verrattuna vuoden 2021 elokuuhun. Myynti litroissa oli 6,5 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin elokuussa oli 6,8 miljoonaa litraa. Elokuussa panimotuotteiden litramyynti laski 2,7 prosenttia, viinien 4,9 prosenttia ja väkevien 4,5 prosenttia verrattuna vuoden 2021 elokuuhun. Alkoholittomien myynti kasvoi 8,2 prosenttia.

Punaviinien litramyynti laski 14,1 prosenttia. Kuohuviinien ja valkoviinien myynti oli lähes viime vuoden elokuun tasolla, kun taas roseeviinien myynti kasvoi 12,5 prosenttia. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta (linkki tilastoihin).

Alkoholittomat vakavasti otettava seuralainen ruokapöytään

Alkoholittomat tuotteet ovat kiinteä osa Alkon valikoimaa, ja ostoskoriin päätyy alkoholiton vaihtoehto yhä useammin. Master of Wine, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkunan mukaan Alko haluaa olla mukana vahvistamassa vastuullisempaa juomakulttuuria.

”Alkoholittomia ei haeta ainoastaan limun korvikkeena tervetuliaismaljaan, vaan niistä haetaan vakavasti otettavaa makumaailmoiden yhdistäjää myös ruokapöytään tai seurustelujuomaksi.”

”Alkoholittomuuden trendiin ovat tarttuneet hyvin erilaiset kuluttajat, joita kiinnostaa oma hyvinvointi. Tuntuu, että etenkin nuoret näyttävät tässä mallia.”

Saksa haastaa valkoviineissä Chilen

”Elokuun lämpö varmasti vaikutti siihen, että asiakkaamme suosivat raikkaita, viileänä nautittavia viinityyppejä, kuten roseeta, kuohuvia sekä valkoviinejä. Tuhdimmat punaviinit jäivät odottamaan syksyn viileneviä iltoja”, kuvailee Vilkuna.

”Italian kuohuviinit – etunenässä proseccot – olivat kuplivissa elokuun suosikkeja, samoin italialaiset roseet. Valkoviineissä puolestaan saksalaisten valkoviinien myynti kasvoi reilut viisi prosenttia. Saksa nousikin jo Chilen kannoille haastamaan sen perinteistä ykkössijaa”. kertoo Vilkuna. Vilkunan mukaan saksalaisissa viineissä suomalaisia puhuttelee erityisesti niiden raikkaus ja hapokkuus.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.