Rakastettua kissaviiniä saa nyt matala-alkoholisena versiona

Gato Negro -tuoteperheen viinit ovat olleet Suomen suosituimpia jo yli 30 vuoden ajan. Rakastettua kissaviiniä saa nyt myös kevyempänä versiona, kun Gato Negro Red Blend 5,5% on saatavana päivittäistavarakaupoista.

Kansansuosikki ruokakauppoihin

Chileläisen Viña San Pedron viinitalon Gato Negro -tuotteet ovat tutkitusti* Suomen tunnetuimpia viinejä. Gato Negro -tuotteet tulivat Alkoon 1980-luvulla. Mieleenpainuvalla kissalogolla koristetut viinipullot saivat lempinimen kissaviini, ja Gato Negrot ovat edelleen Suomen suosituimpia seurustelu- ja juhlaviinejä.

Gato Negro -viinejä viedään Chilestä yli 70 maahan, ja Suomi on yksi tärkeimmistä vientikohteista. Maailmanlaajuisesti myydyistä litroista kertoo paljon se, että joka sekunti avataan kaksi pulloa kissaviiniä jossain päin maailmaa!

Klassikkoviiniä voi nyt nauttia myös kevyemmässä muodossa ja viinin voi hankkia helposti ruokaostosten yhteydessä, sillä syyskuusta lähtien Gato Negro Red Blend 5,5% on ollut saatavana ruokakaupoista.

Aito viini ilman aromiaineita

Gato Negro Red Blend 5,5% on maultaan luonteikas, mutta alkoholipitoisuudeltaan mieto laatuviini. Väriltään kauniin rubiininpunainen viini on kolmen rypäleen sekoitus, jossa on 65 prosenttia Cabernet Sauvignonia, 20 prosenttia Carmenerea ja 15 prosenttia Syrahia. Syvässä tuoksussa on mansikkaa, kukkaisuutta, tammea ja vaniljaa. Maku on keskitäyteläinen ja pehmeä, mikä tekee viinistä monikäyttöisen.

Viini täyttää laatutietoisen kuluttajan tarpeet, sillä se on valmistettu ainoastaan punaviinistä ja alkoholittomasta viinistä, eikä tuotteeseen ole lisätty vettä tai keinotekoisia aromeja. Sokeria on 15 grammaa litrassa.

Patoihin, glögiin ja juustojen kaveriksi

Gato Negro Red Blend 5,5% sopii hyvin pihviviiniksi ja juustojen kanssa maisteltavaksi. Keskitäyteläinen punaviini sopii myös buffetiin, jossa on paljon erilaisia makuja. Vaikka tuotteen alkoholipitoisuus on matala, viini on aromaattinen ja oivallinen valinta vaikkapa mehevien pataruokien pariksi. Viiniä voi lorauttaa myös kastikkeeseen ja nauttia ruoan kanssa. Näin sama makumaailma toistuu lautasella ja lasissa. Tuote sopii myös sangrian pohjaksi, hehkuviiniin ja glögiin. Mausta lämmin viinidrinkki vaikkapa kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja appelsiininkuorella.

Myös punaviini ja suklaa on hemmotteleva yhdistelmä syysiltana. Gato Negro Red Blend 5,5% on mainio kumppani suklaalle sellaisenaan tai voit lisätä sitä hieman kaakaon joukkoon. Koristele viinikaakao kermavaahdolla ja suklaahipuilla.

Katso viinille suunnitellun metsästäjänpadan resepti tästä linkistä.

Vastuullinen tuottaja

Vuonna 1865 perustettu chileläinen Viña San Pedron viinitalo on edelläkävijä ekologisessa ja eettisessä viinintuotannossa. Viiniä viljellään kunkin alueen biodiversiteettiä kunnioittaen, viljelijöitä ja paikallisia yhteisöjä kuunnellen.

Vuonna 2016 Viña San Pedrosta tuli maailman ensimmäinen viinitalo, joka alkoi tuottaa itse biokaasua. Molinassa avattiin tuolloin biokaasulaitos, jossa viiniviljelmien orgaanista jätettä muutetaan energiaksi, jota Viña San Pedro käyttää tuotannossaan. Samana vuonna yritys avasi ensimmäisenä chileläisenä viinitalona oman vesivoimalan Tarapacán alueelle. Vuonna 2018 viinitalo päätti myös asentaa aurinkopaneelit kaikille viljelmilleen.

Viña San Pedro on sitoutunut Chilen Dow Jones Sustainability Indexiin, joka mittaa yritysten vastuullisuutta liittyen ympäristöön, talouteen ja yhteiskuntaan. Viña San Pedron vastuullisuustoimet ovat saaneet laajaa kansainvälistä tunnustusta ja mm. vuonna 2018 yritys palkittiin arvostetussa Green Awards -kilpailussa uusiutuvan energian käytöstään tittelillä ”Leaders in the Renewable Energy”. Samassa kilpailussa viinitalo nimitettiin myös vuoden 2018 eettisimmäksi yritykseksi (Ethical Company of the Year)**

* Wine Intelligence -tutkimus 07/2018: 86% suomalaisista aikuisista tunnistaa kysyttäessä Gato Negro -viinibrändin.

** http://vsptwinegroup.com/en/sustentabilidad/#seccion-reconocimientos-sustentabilidad

Linkit

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.