Stadlmann St Laurent Rosé sai huippuarvion Option raadilta!

Stadlmann Rosé sai erinomaiset arvostelut Kauppalehden Option viiniklubissa! Viiniklubi maisteli sokkona itävaltalaisia roséviinejä, ja antoi Stadlmannin Roseelle arvosanan 15+/20. Viiniklubin kirjuri ja Master of Wine, Essi Avellan, kommentoi viiniä näin:

”Hinta-laatusuhteeltaan voiton maistelussamme vei Stadlmann St Laurent Rosé, jossa tämän Pinot Noiria etäisesti muistuttavan lajikkeen herkkyys ja silkkinen soljuvuus hurmasivat. Siitä löytyi sitä gastronomista kyvykkyyttä ja omaleimaisuutta, mitä Itävallasta lähdimmekin hakemaan.”

Stadlmannit aloittivat viininteon jo vuonna 1778 Wienin eteläpuolisella Thermenregionin alueella. Suvun ensimmäiset viininviljelijät olivat uteliaita viininvalmistuksen kehittäjiä ja osasivat valita viiniköynnöksille olosuhteiden mukaisesti juuri oikeaan kasvupaikat.

Taito, perinnetieto ja kokemus ovat kulkeneet sukupolvelta toiselle. Tämän päivän Stadlmann vaalii vanhoja viininvalmistusperinteitä ja alueen viinikulttuuria, mutta kehittää samalla innokkaasti uutta, kestävää viinivalmistustapaa. Stadlmann paneutuu tuomaan esiin viiniensä lajikkeen- ja alueenmukaisen luonteen kansainvälisesti ansioituneen viinintekijän taidolla ja kärsivällisyydellä. Tänään 20 hehtaarin kokoista, pääosin vanhojen köynnösten alaa, viljellään täysin luonnonmukaisesti. Tila on saanut luomusertifikaatin vuonna 2007.

Roséviinin kulutus kasvaa Suomessa määrätietoisesti. Erityisesti roséet maistuvat kesäkaudella, mutta myös syksyn herkulliset kasvisruat ja talviset lämmittävät keitot nautitaan yhä useammin rosén kanssa. Kuluttajat valitsevat myös yhä useammin luomua.

Thermenregionin viinialue

Thermenregionin ilmasto, pinnanmuodot ja maaperä muistuttavat Ranskan Burgundin viinialueen oloja soveltuen erinomaisesti viininviljelyyn. Alueella on pitkä ja kuiva kesä ja kylmä talvi. Vuosittainen sademäärä on 650 mm.

St.Laurent rypäle

Burgundilaista alkuperää oleva St.Laurent –rypäle on tarinan mukaan saanut nimensä siitä, että rypäleet alkavat punertua Pyhän Laurentiuksen eli Laurin-päivän aikaan elokuussa. Rypäle on ihanteellinen roséviinin valmistukseen. Ryhdikkäässä ja eloisassa viinissä maistuu vadelma, mansikka ja hapankirsikka sekä hento yrttisyys ja mausteisuus.

Stadlmann St Laurent Rosé
Alko tuotenumero 436157
Hinta 13,99€

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.