Suomen paras viinibaari – TOP 10 -listaus

Katso alta TOP 10-listaus!

1. Vin-Vin

Vin-Vin on kunnon viinibaari Helsingin sydämessä. Vin-Vin valikoima koostuu pääosin pienten viinitilojen orgaanisista tuotteista. Palvelu on asiantuntevaa ja persoonallista, paikka tyylikäs, kynnys matalalla ja tunnelma korkealla. Viini maistuu aina paremmalta hyvässä seurassa – Vin-Vin jakaakin tilan yhdessä Noir -kauneuskonseptin kanssa.

  • Bulevardi 2-4, Helsinki

2. Nooran Viinibaari

Nooran Viinibaarissa on tarjolla viinejä sekä muita juomia A-oikeuksin. Viinibaarissa järjestetään myös viinitastingeja. Tarjolla myös juustoja, pientä naposteltavaa, kahvia ja virvoitusjuomia.

  • Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna

3. Viinibaari Apotek

Historiallinen Helsingin XII Joutsen apteekki toimi yli sadan vuoden ajan Lapinlahdenkadun ja Eerikinkadun kulmassa. Alkuperäistä suojellun jugendapteekin sisustusta kunnioittavan remontin jälkeen syntyi töölöläisistä klassikoistaan tunnettuun ravintolaperheeseen uusi viinibaari – Apotek.

Apotekin viinivalikoima on käytännössä täysin omaa maahantuontia. Valikoima painottuu pitkälti käsityönä tehtyihin perheomisteisten tilojen laatuviineihin. Näissä viineissä maistuu alkuperä, rypäle ja terve kasvuympäristö. Useimmat tuottajista viljelevät viinitarhojaan orgaanisesti.

  • Lapinlahdenkatu 1, Helsinki

4. Ateljee Bar

Nouse ensin hissillä ja sitten hotellin kierreportaita pitkin kaupungin katolle, Ateljee Baariin, 70 metrin korkeuteen. On vaikea sanoa mikä näissä korkeuksissa on parasta: viini, nuorten taiteilijoiden kiinnostavat teokset vai huikea näköala Helsingin ylle.

  • Yrjönkatu 26, Helsinki

5. Viinille

Ravintola Viinille on vanhin, puhtaasti viineihin keskittyvä ravintola Turun keskustassa. Meille voit tulla yksin tai seurueessa nauttimaan kattavasta viinilistasta ja laadukkaista viineistä. Tarjoamme viinejä perinteisistä rypäleistä hieman erikoisempiin ja listaltamme löytyy jopa 200 eri nimikettä. Viinin oheen tarjoamme herkullisia juustoja ja tapaksia. Tervetuloa Viinille!

  • Humalistonkatu 6, Turku

6. Moro Sky Bar

Moro Sky Bar on rento ja tyylikäs näköalabaari Tampereen Tornihotellin 25. kerroksessa. Morosta avautuu huikaisevat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan yli Pyhä-, Näsi-, ja Iidesjärven aina Hervantaan asti. Puitteet ovat siis mitä parhaimmat rennolle yhdessäololle, hymylle ja puheensorinalle laadukkaiden juomien äärellä. Moro on kohtaamispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita – niin kaupunkilaiset kuin vierailijatkin, tutut ja tuntemattomat!

  • Ratapihankatu 43, Tampere

7. Figaro

Ravintola Figaro sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa vanhassa idyllisessä kivitalossa. Figaron viihtyisä ilmapiiri rakentuu ystävällisestä ja ammattitaitoisesti palvelevasta henkilökunnasta, hyvästä ruoasta ja useasti palkitusta, laajasta viinivalikoimasta.

  • Asemakatu 4, Jyväskylä

8. Bricco Italian Wine Bar

Annankadun Bricco sijaitsee kauniissa okrankeltaisessa liiketilassa, joka pullistuu kadulle isona puolikaaren muotoisena erkkerinä. Tämän pienen baarin takana on intohimo italialaisiin viineihin, antipastoihin ja rentoon elämänasenteeseen. Tule yksin, kaksin tai vaikka firman porukalla. Meidän ammattilaisten tarkkaan valitut viinit ja herkut takaavat teille ikimuistoisen illan.

Bricco Kalevankatu tarjoaa täydellisen paikan romanttisille treffeille tai vain kaverien kanssa hengailuun. Tiedät sitten viineistä paljon tai et mitään, niin täällä viihtyy kaikki. Menut on suunniteltu niin, että voitte vain nauttia matkasta, kuulla tarinoita viineistä ja maistella porukalla tarkoin suunniteltuja maistelulautasia.

  • Annankatu 22, Helsinki | Kalevankatu 4, Helsinki

9. Tintå

Jos haluat kokea aitoa ja parasta Turkua, suuntaa tähän paikallistenkin suosimaan ravintolaan! Tintå on rento ja tunnelmallinen ravintola Auransillan kupeessa, joen ravintolarikkaalla länsirannalla. Tintå tarjoaa yli sadan viinin valikoiman, lyhyen mutta sitäkin laadukkaamman ruokalistan, gourmetpizzoja sekä maukasta lounasta arkisin. 1700-luvulla Tintån paikalla toimi hevostalli, jonka jäänteitä alkuperäinen tiiliseinä ja kaariovi ovat. Ihastuttavan terassin viimeistelee jokimaisema.

  • Läntinen Rantakatu 9, Turku

10. Vinho

Rento viinibaari Vinho pitää huolta, naurattaa ja varmistaa, että lasit ovat aina täynnä. Pienet suolaiset herkut yhdessä oikein valitun viinin kanssa vievät makuelämysten hurmokseen. Vinhoon voi tulla kohottamaan maljan niin yksin tai seurassa ja samalla tutustua rentoon tunnelmaan ja viineihin. Jaetaan onnen tunteet, maistellaan erinomaisia viinejä ja nautitaan hyvästä seurasta.

  • Kuninkaankartanonkatu 8, Turku

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.