Upea Domdechaney Riesling Erste Lage 2020 saapui Alkon vakiovalikoimaan

Alkoon tuli kesäkuun alussa myyntiin saksalaisen Domdechant Wernerin Hochheimer Domdechaney Riesling Erste Lage 2020. Tämä perinteikäs Riesling tulee Rheingaun viinialueelta, Hochheimin kunnassa sijaitsevalta arvostetulta Domdechaneyn Erste Lage-luokitellulta tarhalta.

Saksalaisen VDP-järjestelmän mukaan ”Erste Lage”-luokitellut rypäleet tulevat yksittäisiltä, erityisen hyviksi havaituilta tarhoilta. Erste Lage-titteli tarkoittaa samaa kuin Burgundin première cru -status. Näiltä tarhoilta poimituista rypäleistä tehtyjen viinien etiketeissä mainitaan aina myös tarhan nimi. Erste Lage-tarhojen viinit ovat tyypillisesti hyvin konsentroituneita ja kompleksisia viinejä, ja niillä on poikkeuksellisen korkea ikääntymispotentiaali.

Hochheimer Domdechaney Riesling Erste Lage 2020

Domdechaneyn viinitarha sijaitsee Hochheimin maamerkkinä pidetyn historiallisen barokkikirkon alapuolella. Viljelyalaa tarhalla on 2,3 hehtaaria. Domdechaneyn maaperä koostuu raskaasta savimerelistä, jossa on kalkkikiveä ja mineraaleja. Tämän tyyppinen maaperä varastoi vettä ja ravinteita myös kuivina vuosina. Vuoden 2020 kasvukausi oli Keski-Euroopassa erittäin kuiva, vaikka sadetta saatiinkin enemmän kuin 2019. Ilmaston lämpeneminen on todellisuutta myös Rheingaun alueella – kypsien rypäleiden sadonkorjuu oli kolme viikkoa aikaisemmin kuin perinteisesti lokakuun loppuun ajoittuvalla sadonkorjuulla.
Hochheimer Domdechaney Riesling Erste Lage 2020-viini on klassinen, elegantti ja monimuotoinen viini. Vivahteikasta ja ryhdikästä makua muokkaa runsas mineraalisuus, hedelmäinen aromikkuus sekä upea hapokkuus. Viini on kuiva, jäännössokeria on 3 g/l. Arvostettu Falstaff antoi tälle viinille 93/100 pistettä.

Hochheimer Domdechaney Riesling Erste Lage 2020
Alkon tuotenumero 552887 
Vähittäismyyntihinta 24,89 €
Pantillinen 0,75L lasipullo

Domdechant Werner’sches Weingut

Mainzin Katedraalin rovasti hankki vuonna 1780 omistukseensa Hochheimin viinitilan. Ennen häntä tilan omisti Yorkin Herttua. Tilan uudeksi nimeksi tuli Domdechant Werner (Domdechant = rovasti).
Viinitila on edelleen saman suvun omistuksessa ja järjestyksessä jo yhdeksäs sukupolvi hoitaa tilaa. Viljelmät käsittävät 13,5 hehtaaria, ja kaikki tarhat sijaitsevat etelään suuntaavilla rinteillä. Domdechant Werner osaa ja tuntee Rieslingit. Talon Riesling-viinit ovat voimakkaita, elegantteja ja harmonisen hapokkaita. Viinejä löytyy kuivasta makeaan ja kaikkia talon tyylejä yhdistää erinomainen ikääntymispotentiaali. Riesling-rypäleen ensimmäinen maininta historiassa on Hochheimin kylästä vuodelta 1435.
International Wine Challenge -organisaatio nimesi tilan omistajan Dr. Franz Michelin ”Vuoden Valkoviinintekijäksi” Lontoossa vuonna 2017, haluten näin kunnioittaa omistajan pitkää uraa viinivalmistuksen parissa.

Trackbacks & Pings

  • Alkon elokuun myyntitiedote. Raikkaus ja keveys ostokriteereinä. - Wine 4U :

    […] Alkon litramyynti laski elokuussa 4,5 prosenttia verrattuna vuoden 2021 elokuuhun. Myynti litroissa oli 6,5 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin elokuussa oli 6,8 miljoonaa litraa. Elokuussa panimotuotteiden litramyynti laski 2,7 prosenttia, viinien 4,9 prosenttia ja väkevien 4,5 prosenttia verrattuna vuoden 2021 elokuuhun. Alkoholittomien myynti kasvoi 8,2 prosenttia. […]

    2 vuotta ago

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.