VASTUULLISESTA PAPTIC® MATERIAALISTA VALMISTETTU KASSI VAHVISTAA JACOB’S CREEK DOUBLE BARRELL SHIRAZ -PUNAVIININ EROTTUVUUTTA HYLLYSSÄ

– Kuluttajat arvostavat vastuullisesti toimivia brändejä ja valitsevat yhä useammin tuotteita niiltä tuotemerkeiltä, jotka toimivat heidän arvojensa mukaisesti. Pakkasimme Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz -viinin tyylikkääseen lahjakassiin, joka on täydellisesti linjassa korkealaatuisen punaviinin kanssa, kertoo Kaisa Kavekari, Brand Manager Pernod Ricard Finlandilta ja jatkaa – kassin suunnittelusta vastasi suomalainen designtoimisto Packdesign ID, jonka visiosta syntyi tämä näyttävä lopputulos.

Oston helppoutta hyllyvalmiilla ratkaisulla

Tyypillisin joulu-/lahjapakkaus viineille on pahvinen kotelopakkaus, mutta nyt Alkon myymälöihin tuodaan ensimmäistä kertaa tuote, joka on jo valmiiksi pakattu lahjakassiin. Kuluttajalle ratkaisu tarjoaa paitsi kevyemmän ja vastuullisen pakkausratkaisun – myös modernia oston helppoutta, kun erillistä kassia tai lahjapussia ei tarvitse hankkia.

Uusi lahjakassi on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista valmistetusta Paptic®materiaalista ja se sisältää 30 % vähemmän materiaalia lahjapakkauksena yleisimmin käytettyyn pahvikoteloon verrattuna. Materiaali on kestävyydessään uudelleen käytettävä ja helposti kierrätettävissä elinkaarensa lopussa. Se kestää myös kosteutta paremmin kuin esimerkiksi paperi.

Uusia ratkaisuja kotimaisella yhteistyöllä

– Olemme todella iloisia, että Packdesign ID sai jälleen toimia Pernod Ricard Finlandin yhteistyökumppanina, kun korkealaatuiselle viinibrändille haluttiin luoda erottuvuutta ja kilpailuetua erilaisen pakkausratkaisun avulla, kertoo Packdesign ID:n toimitusjohtaja Maija Olkkonen-Seppo ja jatkaa – kokonaisvaltaisen pakkaussuunnittelun designtoimistona saamme yhä useammin olla auttamassa brändejä niiden ratkaisujen äärelle, joiden avulla hyödynnetään uusia, vastuullisia pakkausmateriaaleja ja toteutetaan liiketoimintaa tukevia pakkausratkaisuja. Paptic®-materiaali on äärimmäisen kiinnostava ja näemme sille yhä uusia tulevaisuuden sovelluskohteita pakkausalalla.

– Aivan kuten Packdesign ID, myös me olemme äärettömän tyytyväisiä, että Pernod Ricard Finland valitsi jo toisen kerran meidät kumppanikseen. Ensimmäisen kerran teimme yhteistyötä, kun Santa Helenan laatikkoviini pakattiin Papticiin, iloitsee Paptic Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Esa Torniainen – on hienoa tehdä yhteistyötä myös Packdesign ID:n kanssa, joka jo tuntee materiaalimme monipuolisuuden ja osaa hyödyntää sen mahdollisuuksia käytännön toteutuksissa.

Kestävä kehitys keskiössä

Alkoholi- ja viinialalla toiminta on muuttunut viime vuosien aikana yhä kestävämmäksi, ja myös pakkauksiin etsitään aktiivisesti vastuullisempia vaihtoehtoja. Pernod Ricard Finland kehittää aktiivisesti toimialansa vastuullisuutta ja tuo markkinoille uusia ratkaisuja, joilla lisätään sekä tuotteen arvoa, että viestitään yrityksen vastuullisia valintoja ja ympäristömyötäisyyttä.

– Etsimme jatkuvasti ratkaisuja, joiden avulla voimme palvella tämän päivän erittäin ympäristötietoista kuluttajaa entistä paremmin. Kestävä kehitys on meillä keskiössä kaikessa toiminnassamme, myös pakkauksissa, ja etsimmekin uusissa ratkaisuissamme materiaalitehokkaita vaihtoehtoja, jotka on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista korkeasta laadusta kuitenkaan tinkimättä. Tästä syystä valitsimme Papticin myös uusimpaan lahjapakkaukseemme, sanoo Kaisa ja jatkaa, – on hienoa, että meiltä Suomesta löytyy kumppaneita, jotka ovat alansa edelläkävijöitä niin vastuullisten materiaalien kehityksessä kuin tulevaisuuden pakkausratkaisujen suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Jacob´s Creek Double Barrel Shiraz on viinitynnyreiden lisäksi viskitynnyreissä kypsynyt täyteläinen punaviini Australiasta. Se on kirsikkainen, viikunainen, karhunvatukkainen, hennon neilikkainen ja tamminen liharuokien oiva seuralainen, joka sopii erinomaisesti myös seurusteluviiniksi ja lahjaksi. Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz palkittiin pronssimitalilla lajikesarjassa. Alkon tuotenumero: 911257, hinta: 17,98 €, alkoholi: 14,9 %.

Pernod Ricard Finland Oy on Suomen alkoholimarkkinoiden toiseksi suurin toimija ja maailman toiseksi suurimman alkoholikonsernin, ranskalaisen Pernod Ricardin omistama tytäryhtiö. Pernod Ricard Finland Oy vastaa Pernod Ricard Groupin tuotteiden sekä monien muiden kansainvälisesti tunnettujen viinien ja väkevien alkoholituotteiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Pernod Ricard Finland on myös laadukkaiden kotimaisten alkoholijuomien valmistaja.

Packdesign ID on visuaaliseen brändisuunnitteluun ja brändiä rakentavaan, liiketoimintaa tukevaan pakkaussuunnitteluun erikoistunut designtoimisto ja kokonaisvaltaisen pakkaussuunnittelun edelläkävijä Suomessa. Packdesign ID suunnittelee erottuvia brändipakkauksia ja kehittää tulevaisuuden pakkausratkaisuja materiaaliriippumattomasti vastuullisuusnäkökulma huomioiden. Packdesign ID:n toimitusjohtaja Maija Olkkonen-Seppo on yksi Suomen tunnetuimpia pakkaussuunnittelijoita. www.packdesignid.fi

Paptic Oy on vuonna 2015 perustettu nopean kasvun yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Espoossa. Yhtiö on kehittänyt Papticin®, kuitupohjaisen ja kierrätettävän materiaalin, jolla korvataan muovia pakkauksissa. Materiaalia on valmistettu teollisessa mittakaavassa vuodesta 2018. Tällä hetkellä Papticissa työskentelee lähes 30 ammattilaista, ja Paptic®-materiaaleja toimitetaan yli 40 maahan. www.paptic.com

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.