Viinikauppa ja viini – mitkä viinit ovat suomalaisten suosikit

Suomalaisten viinimaistelijoiden ja viininystävien mieltymykset vaihtelevat, mutta on olemassa joitain viinityyppejä ja viinimaita, jotka ovat saavuttaneet suosiota Suomessa. Tässä on muutamia viinityyppejä ja viinimaita, jotka ovat olleet suosittuja suomalaisten keskuudessa:

Punaviinit

Punaviinit ovat suosittuja viinityyppejä Suomessa. Erityisesti täyteläiset ja pehmeät punaviinit, kuten Cabernet Sauvignon, Merlot ja Pinot Noir, ovat saaneet suosiota. Myös esimerkiksi Espanjan Riojan ja Italian Chiantin punaviinit ovat suosittuja valintoja.

Valkoviinit

Myös valkoviinit ovat suomalaisten suosiossa. Raikkaat ja hedelmäiset valkoviinit, kuten Sauvignon Blanc, Chardonnay ja Riesling, ovat suosittuja valintoja. Ranskasta tulevat valkoviinit, kuten Chablis ja Sancerre, sekä Saksasta tulevat Rieslingit ovat suosittuja valintoja valkoviinin ystävien keskuudessa.

Kuohuviinit

Kuohuviinit, kuten samppanja, cava ja prosecco, ovat myös suosittuja juhlajuomia Suomessa. Ne sopivat hyvin erilaisiin juhlatilaisuuksiin ja ovat olleet suosittuja valintoja esimerkiksi uudenvuoden juhlien ja muiden juhlapäivien yhteydessä.

Roséviinit

Kesäaikaan suomalaisten suosikkina nousevat usein raikkaat ja kevyet roséviinit. Roséviinejä valmistetaan eri rypäleistä eri puolilla maailmaa, ja niiden suosio on kasvanut viime vuosina.

On kuitenkin tärkeää huomata, että yksilölliset mieltymykset vaihtelevat, ja viinimaailma tarjoaa laajan valikoiman erilaisia viinejä jokaiseen makuun. Suositut viinit voivat myös vaihdella vuosien ja trendien mukaan.

Viinien hinnat maailmalla

Viinien hinnat vaihtelevat suuresti ja riippuvat monista tekijöistä, kuten viinityypistä, viinialueesta, tuottajasta, vuosikerrasta ja ostospaikasta. Seuraavassa on yleinen hinnanluokittelu viineille:

 1. Edulliset viinit: Edullisia viinejä voi löytää alle 10 euron hintaluokasta. Nämä viinit voivat olla peruslaatuisia ja yksinkertaisia, mutta tarjoavat silti nautittavaa makuelämystä.
 2. Keskiluokan viinit: Keskiluokan viinit liikkuvat yleensä 10-20 euron hintaluokassa. Näitä viinejä voi löytää monista eri maista ja alueista, ja ne tarjoavat parempaa laatua ja monipuolisuutta kuin edullisemmat vaihtoehdot.
 3. Laadukkaat viinit: Laadukkaat viinit voivat maksaa 20 eurosta ylöspäin, ja hinta voi nousta jopa useisiin satoihin euroihin pullolta. Tämän hintaluokan viinit ovat yleensä tuotettu huolellisesti valikoiduista rypäleistä ja ne tarjoavat monimutkaisia makuja sekä pitkän ikääntymispotentiaalin.

On tärkeää huomata, että viinien hinnat voivat vaihdella eri maissa ja markkinoilla. Lisäksi harvinaiset tai keräilyviinit voivat olla huomattavasti korkeammassa hintaluokassa.

Viini ja verkkokaupat

Viinimyynti verkkokaupoissa on yleistynyt ja tarjoaa monia etuja kuluttajille. Verkkokauppojen avulla kuluttajat voivat helposti tutustua laajaan valikoimaan erilaisia viinejä ja tehdä ostoksia omalta kotisohvaltaan. Tässä on joitain tärkeitä asioita, jotka liittyvät viinimyyntiin verkkokaupoissa:

 1. Valikoima: Verkkokaupoissa on yleensä laaja valikoima erilaisia viinejä eri maista, alueista ja tuottajilta. Voit tutustua eri viinityyppeihin, rypälelajeihin ja vuosikertoihin sekä löytää harvinaisempia tai hankalasti saatavilla olevia viinejä.
 2. Tiedot: Verkkokaupoissa on yleensä kattavat tuotetiedot, kuten viinin kuvaus, alkoholiprosentti, maistelumuistiinpanot ja suositeltu ruokapari. Näiden tietojen avulla voit tehdä paremman päätöksen viinin sopivuudesta omaan makuusi ja tilanteeseen.
 3. Arvostelut ja suositukset: Verkkokaupoissa on usein mahdollista lukea muiden asiakkaiden arvosteluja ja suosituksia eri viineistä. Näin voit saada lisää tietoa viinin laadusta, makuprofiilista ja kokemuksista ennen ostamista.
 4. Toimitus ja kuljetus: Verkkokaupoissa voit usein tilata viinit suoraan kotiovellesi. Tarkista kuitenkin toimitusalueet ja mahdolliset rajoitukset. Joissain tapauksissa voi olla myös mahdollista noutaa tilauksesi tietystä noutopisteestä.
 5. Hinnat ja tarjoukset: Verkkokaupat tarjoavat usein kilpailukykyisiä hintoja ja erikoistarjouksia. Voit vertailla hintoja eri tuottajien ja verkkokauppojen välillä ja löytää hyviä tarjouksia.

Viini ja elokuvat

Viini ja elokuvat liittyvät usein toisiinsa monella tapaa. Viini voi toimia elokuvissa keskeisenä juonielementtinä tai taustaelementtinä, ja se voi tuoda elokuvaan tunnelmaa, symboliikkaa ja visuaalista nautintoa. Lisäksi monet ihmiset nauttivat viinilasillisen tai -pullon seurassa elokuvan katsomisesta. Tässä on muutamia tapoja, joilla viini ja elokuvat voivat liittyä toisiinsa:

 1. Juonielementtinä: Monissa elokuvissa viini voi olla tärkeä osa tarinaa. Esimerkiksi rikoselokuvissa viiniä saattaa käyttää hahmojen välisten suhteiden vahvistamiseen tai juonikuvioiden edistämiseen. Myös romanttisissa komedioissa tai draamoissa viini voi toimia romanttisen illallisen tai juhlan symbolina.
 2. Tunnelman luojana: Viini voi luoda tietynlaista tunnelmaa elokuvaan. Esimerkiksi lasi punaviiniä voi lisätä elokuvan kohtauksen tunnelmaa ja luoda lämpimän ja kutsuvan ilmapiirin. Samppanja tai kuohuviini voi symboloida juhlallisuutta tai juhlatunnelmaa.
 3. Viinimatkat ja -kohteet: Joissain elokuvissa voi olla viinialaan tai viinimatkailuun liittyviä teemoja. Tällaiset elokuvat voivat keskittyä esimerkiksi viiniviljelmille, viinitiloille tai viinialueille, ja ne voivat antaa katsojille mahdollisuuden tutustua viinikulttuuriin ja -perinteisiin eri puolilla maailmaa.
 4. Viiniharrastuksen innoittajana: Elokuvat voivat myös inspiroida katsojia kiinnostumaan viinistä ja viiniharrastuksesta. Esimerkiksi dokumenttielokuvat tai elokuvat, jotka käsittelevät viininvalmistusta tai viinimaailman taustoja, voivat herättää uteliaisuutta ja innostusta viinin maailmaan.
 5. Viinin nauttiminen elokuvan katsomisen aikana: Monet ihmiset nauttivat lasillisen viiniä tai koko pullon seurassa elokuvan katsellessaan. Viini voi täydentää elokuvakokemusta ja tarjota rentoutumista ja nautintoa katsojalle.

Trackbacks & Pings

 • Viinit ja sisustaminen - Design Social :

  […] muutamia viinityyppejä ja ominaisuuksia, jotka ovat usein suosittuja Suomessa. Nettiin on tullut viinikauppa, ja itseasiassa useitakin, mutta yhä suomalaiset ostavat viininsä useimmiten alkosta, mutta […]

  12 kuukautta ago
 • Kalliit viinit keräilykohteina - Oravannahkoja :

  […] muutamia viinityyppejä ja ominaisuuksia, jotka ovat usein suosittuja Suomessa. Nettiin on tullut viinikauppa, ja itseasiassa useitakin, mutta yhä suomalaiset ostavat viininsä useimmiten alkosta, mutta […]

  12 kuukautta ago

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.